IMGA0155

Milieubewuste teelt

Op ons familiaal fruitbedrijf werken we geheel volgens de principes van milieubewuste teelt. Het uitgangspunt hierbij is duurzaamheid. Daarnaast staat zorg voor bodem en milieu centraal. Onze pijlers zijn: een duurzame, economisch verantwoorde bedrijfsvoering, waarin producten van een optimale kwaliteit geproduceerd worden.

Om de schadelijke plaaginsecten onder controle te houden, sparen we hun natuurlijke vijanden en laten dus met andere woorden een biologische bestrijding toe. Door met de natuur samen te werken, kunnen we alzo beroep doen op vele van nature aanwezige nuttige insecten, zodat we vaak niet meer moeten behandelen tegen bepaalde plaaginsecten.

Om deze nuttigen te lokken, planten we hagen rondom onze percelen. Dit levert niet alleen extra schuilplaatsen voor hen op; het zorgt ook voor instandhouding van de biodiversiteit. Aanvullend zaaien we ook nectarrijke bloemenmengels in. Die zijn zeer geliefd bij onze solitaire bijen, die we extra voortplantingsmogelijkheden geven via ons groot bijenhotel. Verder werken we al jarenlang samen met verschillende imkers die hun bijenvolken graag bij ons huisvesten: een mooi voorbeeld van een win-win situatie -> duizenden bijen helpen bij de bestuiving van onze fruitbloesems en de imker oogst heerlijke fruithoning!

We nemen een pioniersrol op om onze bodem van nature te revitaliseren door het verzorgen van het microbiële bodemleven door o.a. myccorhiza's en natuurlijke bemesting. Zo versterken we op een natuurlijke manier de weerbaarheid van onze planten.

Bovenop deze natuurbeschermde maatregelen hebben we de laatste jaren ook sterk ingezet op groene energie dankzij onze zonnepanelen en buffering van al ons kostbare regenwater.

Lees je graag nog enkele artikels over ons bedrijf, dan kan je op de volgende linken doorklikken:

Impact van de droogte op de appelbomen bij LemBiFruit: https://www.nieuwsblad.be/cnt/...

Bezoek van Ferm bij LemBiFruit: https://www.samenferm.be/netwe...

TV reportage van PlattelandsTV over LemBiFruit: https://www.plattelandstv.be/videos/countrylife/onstv-november-2019

Appelseizoen 2019 van start gegaan: onze lekkere Sissired appelen: https://atv.be/nieuws/nieuwe-oogst-appelen-van-uitstekende-kwaliteit-video-83047

deelname aan Dag van de Landbouw 2016: www.hln.be/regio/ranst/-veel-m...