Apple_crumble_taart

Asperges met zalm en mousselinesaus

Asperges mousselinesaus1

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 kg grote witte asperges
  • 4 moten zalm (200 g elk)
  • 2 eierdooiers
  • 100 g ijskoude boter
  • 1 el citroensap
  • 3 el water
  • Peterselie

Bereiding

Schil de asperges en snij de harde onderkant weg.

Kook of stoom de asperges gedurende 5 tot 10 minuten tot ze beetgaar zijn. Kruid ze met een vleugje nootmuskaat.

Bak de zalm in een pan. Kruid met peper en zout.

Zet een pannetje in een warmwaterbad dat bijna kookt. Vermeng in een pannetje de dooiers met het citroensap, het water en een snuifje zout. Klop ondertussen de saus op totdat deze bindt. Neem het vervolgens meteen van het vuur.

Klop er beetje bij beetje de ijskoude botervlokjes door. Verwarm de saus dan nog heel even in het warmwaterbad, maar laat ze vooral niet koken!

Verdeel de vis en asperges over de borden. Lepel er de saus bij. Bestrooi tot slot met de gehakte peterselie.

www.libelle-lekker.be