Apple_crumble_taart

Tarte Tatin

Ingrediënten:

Voor het brokkeldeeg:

  • 125g boter (op kamertemperatuur)
  • 100g kristalsuiker
  • 1 ei
  • 250g zelfrijzende bloem
Voor de vulling:
  • 4 tot 5 appels (zoals Jonagold of Wellant)
  • 100 g boter
  • 70 g kristalsuiker
  • 3 eetlepels rozijnen
  • een snuifje kaneel

Bereiding

  1. Doe de boter, de suiker en het ei in een kom en kneed
  2. Voeg de bloem beetje bij beetje toe tot je een luchtig deeg bekomt
  3. Laat het deeg even rusten
  4. Bestrijk de bakvorm rijkelijk met boter en bestrooi de bodem met de suiker
  5. Schil de appels, snijd in schijfjes en schik ze in de vorm
  6. Verdeel er de rozijntjes over
  7. Strooi een beetje kaneel over de appels
  8. Rol het deeg uit op de grootte van de vorm
  9. Leg het over de appels en de rozijnen
  10. Druk de randen goed tegen de zijkant van de vorm
  11. Bak de taart gedurende 35 minuten op 190°

Geniet van je tarte Tatin!